2011. február 5., szombat

29. hét

Beléptünk a 29. hétbe. Most már tényleg nagyon közel van a babajövetel, rá kell készülni olyan dolgokra, amikre később már nem biztos hogy lesz idő. Voltunk csütörtökön védőnőnél, aki megint nagyon aranyos volt. Elsősorban mégse tetszett az neki hogy Évi jól meghízott. December végén 84 kiló volt, most pedig másfél hónappal később 90. Durva. Szóval ismét elmondta, hogy spenót, sóska, cékla, mák, tehát minden, ami párolt, vasat, és fólsavat tartalmaz. Leszokni az esti nasikról, kakaóscsigáról, inkább többször keveset enni, és mozogni. Szóval most már mindketten nagyon fogunk erre figyelni.

Évinek egyre többször mozog a pocijában Noémi, esténként én is érzem, amikor mozog, és nem csak rugdos, hanem már ki lehet tapintani a dudorodásokat, mintha csak gyurmáznék. :)

Még egy pár szót a babáról, hogy mi várható a héten. Egyre inkább tudja szabályozni a testhőjét. Szépen gömbölyödik. Kb. 1300 gramm és 36,5 centi. Kezdi érezni az édes és savanyú ízeket. A hangokat egyre jobban hallja. Elkezdtek beindulni a pupilla reflexek. Ééés van haja!

A jövő hét folyamán el kell menni a kormányablakhoz, megérdeklőni, hogy milyen adókezdeményt kaphatunk, és hogy milyen támogatások járhatnak a babának.

6 megjegyzés:

  1. Nem úgy volt, hogy mesélsz a hétfőről? :/ Vagy el vagyok tájolva, az múlt héten volt, vagy csak álmodtam, vagy...?
    Vár rátok még sok sok feladat, de erőt és egészséget, és sok spenótot!

    Olyan édes lehet hajjal *_*

    VálaszTörlés
  2. Ki vagy TKA? :) Mi volt hétfőn?^^

    VálaszTörlés
  3. TündérKeresztAnya
    Nem voltatok terheses történeten? "Hétfőn Évi elmegy leadni ezt a betegpapírt a körzeti orvosnak, aztán délután megyünk erre a tanfolyamra, már nagyon kíváncsi vagyok. " - Ez a múltheti bejegyzésből. Nem álmodtam!

    VálaszTörlés
  4. Jaa, hogy jaa. Voltunk hétfőn a terhesoktatáson. Nagyon tetszett, bár tartottam tőle, hogy nagyon arról lesz csak szó, ami a témának volt kiírva, többek között az érzéstelenítés a szülés alatt.
    De egész sokat beszéltek az egész szülésről. Majd szarrá fagytunk amúgy, amire odaértünk, nagyon hideg volt. Szóval a brigád szimpatikus, baromi sok pár volt, bár sok egyedüli anyuka is, taplók a faterok. Nagyon korosak az anyukák, Cirnél a legtöbben idősebbek voltak, ebből látszik, hogy ebbe a nyomorba a legtöbben nem merik fiatalon megszülni a gyereket, meg hát az is benne van, hogy egyre stresszesebb a világ, meg mindenki bulizik, vagy dolgozik, nem arra gyúr, hogy hamar komoly kapcsolata legyen, csak így meg állati sokan idősen babáznak.
    Az influenza járvány miatt most nem lehetett szülőszobát megnézni sajna :(

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy továbbra is minden okés ^^ Már hall? *-* Állítólag a zene jó hatással van a fejlődésére, bár én nemtudom, mit lehet vele hallgattatni, mondjuk a Vivalditól csak nem fejlődik rossz irányba :P
    Grat a terhesoktatáshoz is, végre valami hasznos xD Na de nem lopom itt tovább a levegőt, grat és persze további sok sikert ^^

    VálaszTörlés
  6. Jajj figyelmesen követlek titeket...de ha már kaptunk Noémiről képet...kérünk a kismamáról is :) Kíváncsi vagyok a szépen gömbölyödő pocakra *__*

    Jess voltam ^^

    VálaszTörlés