2011. január 29., szombat

28. hét

Na beléptünk a harmadik trimeszterbe, most már tényleg célegyenesben vagyunk. Most már kőkeményen mindenre el kell kezdeni a felkészülést, hiszen Noémi drága már nagyon mocorog odabent. Voltunk a héten az új nőgyógyásznál, aki nagyon jó fej volt, tapasztalt, 32 éve van praxisa. Bár fizetni kellett, de a kövi alkalomtól kezdve mehetünk hozzá a nőgyógyászatra. Teljesen értelmes volt, elmagyarázott mindent, tehát íme a példa hogy egy nőgyógyász nem csak érzelem nélküli robot. Megadta a bajcsy kórház születésre felkészítő tanfolyamának elérhetőségét, hétfőn már megyünk is Évivel, és kéthetente lesz. Megkérdeztem, hogy milyen lehetőségek vannak ami a szülést illeti, ezt is teljesen jól megbeszéltük. Évit normálisan kiírta a betegszabira, tehát szerencsére ezzel már nem kell foglalkozunk. Elmegyünk a 30. heti ultrahangra, és ha nincs gáz, akkor csak telefonálunk neki, ha gond lenne, akkor benézünk hozzá, de egyébként csak a 35. héten kell hozzá menni.

Hétfőn Évi elmegy leadni ezt a betegpapírt a körzeti orvosnak, aztán délután megyünk erre a tanfolyamra, már nagyon kiváncsi vagyok. Nem egymásra épülnek, tehát bármikor be lehet kapcsolódni. Csütörtökön pedig megyünk a védőnőhöz. Most csütörtökön kellett volna, de kicsit már fáradtak voltunk, sűrű volt a hét.

Évi közepeskén van, megint egy megfázás határán, de remélhetőleg hamarosan jobban lesz. Kicsit görcsöl a gyomra, néha leveri a víz, kellemetlen neki az emberek között, de megpróbál minél többet pihenni. Esetleg valami szoptatós párna kéne a rossz alvás ellen.

Babafronton a következő dolgok várhatóak a 28. héten. Most már nyitva van a szeme, látja a fényeket. Hallja a hangokat, gondolkozik. Egyre jobb a légzése. 1000-1200 gramm és 35-37 centi. Még nem fordult be a megfelelő szülési pózba.  Ha most születne, akkor már nagyon jó esélyei lennének az életben maradásra. Már érez fájdalmat, érzi az ízeket.

8 megjegyzés:

  1. Cirnek sok-sok jobbulást, örülök, hogy értelmes orvost találtatok, most már vele nem lehet semmi gond. : ) Majd meséljetek sokat arról a tanfolyamróóól! Biztos jót tesz, okosságokat mondanak el és segítenek... ^^
    Egyre közelebb a keresztanyuságom... szabad nekem is izgulni? Ugye szabad? *_*

    VálaszTörlés
  2. De furcsa, hogy már ilyen "nagy". Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő.:)

    VálaszTörlés
  3. De cukiiiii lehet a kis Noémi*-*
    Örülök, hogy az új nőgyógyász normális, Cirnek meg jobbulást.^^
    Amúgy pontosan mit takar ez a születésre felkészítő dolog, amire majd mentek?

    Esli voltam^^

    VálaszTörlés
  4. Persze hogy szabad kiscsillag! Már mi is nagyon izgulunk, már tényleg nagyon közel van, lassan már szorongok.
    A szüléses tanfolyamon ilyen előadások lesznek, amiből lehet okosodni, majd mindig összefoglalom, hogy mi volt :) Aztán minden foglalkozás végén meg lehet látogatni a szülőszobát :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok az új nőgyógyászhoz! ^^
    Mikor meg a babáról szóló részt olvastam első gondolatom: de cukiii. *___* Szóval igen, nah. Ennyit rólam, meg az értelmes kifejező képességemről. xD
    Cirnek jobbulást, pihenjen sokat, és Kaen gondoskodj róla, hogy az ifjú anyuka még véletlenül se erőltesse meg magát. :)

    VálaszTörlés
  6. Jújj, de gyorsan nő a kis Noémi. *.* És jó ha jó fej a nőgyógyász ^^ és Cir csak pihengessél amennyit csak tudsz és jobbulást. :)

    VálaszTörlés
  7. Cirnek jobbulást és sok sok pihenést >_<. A nővérem és én is a Bajcsy kórházban születtem >_< Legaláőaabb a nő gyógyász ó fej a tanfolyamról meg mindenképpen mondjatok el mindent, majd ^^

    VálaszTörlés
  8. Na, végre. ^^ Nem tudom, miért nem írta ki Cirt a másik nődoki betegszabira... Pedig nekem az lenne a logikus és emberi. -.- De most legalább normális a dokitok. :)A tanfolyamhoz meg jó szórakozást... vagy nem tudom mit kellene mondanom, de biztos értitek. :P :)Ja, és jobbulást, Cir! :)

    VálaszTörlés