2011. január 22., szombat

27. hét

A második trimeszter utolsó hete. Hát közepeskén sikerült. Évi a múlt héten nem érezte jól magát, és betegszabira ment, ami egy ilyen komolytalan munkaerőkölcsönzőnél bizony végzetesnek bizonyult. Pénteken telefonáltak neki, hogy hétfőn már nem kell mennie. Hát ez a szánalmas. Tudták hogy babát vár, így vették fel. Aztán azért rúgják ki, mert a sok szemét hülyegyerek betegen ott ül, ők szedhetnek gyógyszert, Évi meg a baba miatt nem. Nekik aztán mindegy, hogy ki dolgozik ott.

Na mindegy. A körzeti orvos azonban már karácsonykor javasolta, hogy terhesség alatti betegszabadságra tudja küldeni, ha ezt javasolja a nőgyógyász, és szinte minden kismamát el szoktak küldeni télen, főleg a vírusok, járványok, csúszásveszély miatt. Évi elment a nőgyógyászhoz, aki viszont megtagadta ezt. Azt mondta, hogy neki komolyabb panasz kell ehhez. Komolyabb? De hetek óta beteg, és egy betegekkel teli teremben kéne dolgoznia...! Na ennek se volt még gyereke. Évi visszament a körzeti orvoshoz, aki fel volt háborodva, és elmondta, hogy ki kellett volna írnia a nőgyógyásznak, hiszen érdekük, mert kevés baba születik. Adott egy tippet, hogy váltsunk nőgyógyászt, és hogy ki legyen az új. Fel is hívtam, jövő csütörtökön már megyünk is hozzá. Igaz, hogy magánorvos, és fizetős, de inkább fizetünk, hogy hetente rendel, és normális.

Évi mostanra már picit jobban van. Igyekeztünk rostosakat enni, sétálni a gyomorgörcs ellen. Noémi meg mostanság egyre többet rugdos, szóval élénk kislányka. Most már be fognak sűrűsödni a teendők, minden héten lesz valami, ahova menni kell, vagy csinálni kell.

Megkértük a tündérkeresztanyát és a tesóját, Szabit, hogy segítsenek áthurcolni az egyik szekrényt a nagyszobába, és akkor a hálószobában lassan kialakítunk egy babaszobát.
Lássuk mi a helyzet Noémivel. Nyiladoznak a szemei, meg tudja különböztetni a fényt és az árnyékot. Egyre inkább elkülönül az alvási és az ébrenléti szakasz. 38 centi, és 900 gramm
Már tökéletesen kialakultak a vonásai, az agynak és a tüdőnek kell még fejlődnie. Már 85% lenne az életben maradásra, de azért még kell az a három hónap, hogy hízzon.

7 megjegyzés:

  1. Rohadt szemét >< Már bocsi a heves megnyílvánulásért, de milyen ez már? Ha beteg az ember rúgjúk ki? Látták, hogy Cir terhes, és ha nem síkhülyék akkor az is nyílvánvaló kellet volna legyen számukra, hogy nem sokára szbaira megy. Nah mindegy. Sajnálom, hogy így alakult. :(
    A nőgyógyászt meg szerintem jól tettétek, hogy leváltottátok.
    Örülök neki, hogy a baba jól van, és már ilyen szépen fejlődik. És a neve. *____* (nem akar magára, meg a személyiére mutogatni XD)Cirnek még mindig jobbulást, vigyázzatok egymásra! :)
    Karen voltam. ^^

    VálaszTörlés
  2. Hát én már msn-en mondtam, hogy barmok.:S ><" Na, mindenesetre Cirnek jobbulást. És persze hihetetlen, hogy már így eltelt az idő.:)

    VálaszTörlés
  3. Ezek de idióóták -.-" tényleg nem komplettek... na de hát a nőgyógyász is egy észlény volt és hiába fizetős a másik, ha az legalább normális...és hát Noémi ×______× Cirnek meg jobbulást ^^

    Kath voltam :)

    VálaszTörlés
  4. Ciir, jobbulást, azok meg elmehetnek a nemmondomhova...azért kirúgni mert terhes vagy...hát igen, ez is jelzi a mai Magyarország színvonalát. Munkaerő kell, szarjuk le hogy amiatt nem fog senki szülni mert választania kell h vagy karrier vagy gyerek. Hát ez van. -.- A néév pedig xPP Hát Karen, így már tuti jófej gyerek lesz igaz? xD Két ilyen névvel xD

    VálaszTörlés
  5. Lil, aham. xD Meg okos is, meg szép is. :D
    Ez magától értetődő. *___*

    VálaszTörlés
  6. Noémiiiiiiii *_____* Nagyon tetszik ez a név xD Tök jó választás volt. ^^ És az *síp* munkahelyi igazgató, meg az a *síp* nőgyógyász... Na igen, kétlem én, hogy olyan sok páciense lesz majd a jövőben ilyen hozzállással. És jobbulást Cir! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen a visszajelzéseiteket, nekünk is tetszenek a nevek :) Hát a melóhely meg az orvos az ilyen, mindegy, abból kell főzni, ami van :)

    VálaszTörlés