2010. december 18., szombat

22. hét

Eljött a 22. hét, ez már tényleg félelmetes, hiszen a 40. vészesen közeledik, és mindjárt itt a baba, kezdhetek pánikolni, hiszen még közelében sem vagyunk a babaszobának, meg még nem is építettük fel az életünket olyan irányba. Most már tényleg muszáj lesz sok mindent átértékelni.

Ezek a hetek amúgy nyugisak, nem kell vizsgálatra menni. A legközelebbi dolog majd a januári védőnő lesz, aztán majd január végén a 25. héten a terheléses vércukormérés.

Most már tényleg nagyon izgulok rajta, hogy lány lesz-e vajon.

A baba kb. 26 centi 400 gramm. Gyakorolja a nyelést, fejlődik az emésztőrendszere
Évi már rendszeresen érzi hogy mozog, ha sokat ül egy helyben. Lassan el kell kezdeni rendszeresen mozogni, hogy elkerülje a lába dagadását. A baba már tud tapintani, és élénken reagál a hangokra. Megjelentek a szemöldökök, de a szemek még csukva vannak.

Most ennyi, hiszen a kicsi többékevésbé kifejlődött, ez most egy várakozós időszak, amíg növöget.

4 megjegyzés:

  1. Tisztára emlékszem az én 22.hetes időszakomra;annyira zsufolt volt,mert előrébb kellett hozzni a "cukros víz ivást".Vittünk citromor,attól egy fokkal jobb volt,de majdnem kijött még így is.A nővér azt tanácsolta nyeljem le ,külömben megitatja még egyszer velem.Na azt már nem!Ami szép ebben,hogy erre a vizsgálatra nem kell több órát sorba állni,mert elsőbséget élvezenek akik erre a vizsgálatra mennek.Nekem pont ekkor derült ki ,hogy lányunk lesz(22 h.)
    A szoba is meglesz,nem kell izgulni.A többi meg már jönn magától,meglátjátok.Kellemes hétvégét Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Meli. Sajnos nekünk most esély sincs rá, hogy kiderüljön, hogy lány-e a baba, mert nincs a közeljövőben ultrahang, maximum a 4d lehetne, de az már nagyon drága, és van elég adósságunk :(

    VálaszTörlés
  3. Nincs más feladatunk, mint drukk drukk a legjobbakért ^^ Hogyha valami ház átpakolászás festéses mizéria következik, akkor készen állok, csak szóljatok és repülök pakolászásban segíteni : )

    VálaszTörlés
  4. Alap, fogunk szólni. ^^ Lesz majd szekrény átpakolás januárban, arra Szabit is be fogjuk majd, mint erős embert. :P Meg jó eséllyel a háló kifestése is porondon lesz majd jövő év elején, de valszeg az már Cherry távozása után lenne érdemes.

    VálaszTörlés