2010. szeptember 12., vasárnap

9. hét

 Sziasztok! Most biztosan meg lehettek lepődve, hogy miért nem a 7. hét jön, és miért a 9. van soron. Hétfőn végre elmentünk a nőgyógyászhoz, hogy erősítse meg a hírt, hogy babát várunk. Hát több mint két órát ültünk, mire végre sorra kerültünk, de megérte.
Ott lubickol a pici alien királynő Cirben :)
És most miért a 9. hét? Azért, mert a fogantatás pontos időpontját nem tudják meghatározni, de azt igen, hogy mikor volt az utolsó menstuáció első napja, mégpedig ez július 18-a, és innentől számítják a terhességet.
Ergo nekünk ez most a 9. hét, ami most kezdődik. A babával amúgy minden rendben. A nőgyógyász beutalta mindenhova Cirt, sorolom mit kell csinálni. Vérvétel, vizeletvizsgálat, ekg, fogászat, háziorvos, védőnő, és bejelentkezni a 12. hetes ultrahangra.

Cir elment szerdán vérvételre, és vizeletvizsgálatra, a vérvételen jól megszívta, mert baromi hosszú sor volt, nem lehetett leülni, ezen belül nem jött normálisan a vére, megitatták vízzel, erre elkezdett folyni. Érdekes, de végül csak sikerült :)

Cir estére viszont nagyon rosszul lett, akkor úgy gondoltuk, hogy talán a vérvétel miatt, de nagyon görcsölt a gyomra. Éppen a tescoban voltunk, amikor már szinte sírt a fájdalomtól. Másnap reggel én kivettem a napot, és elkisértem háziorvoshoz, akihez egy órát utaztunk minimum, ott vártunk fél órát, és persze nem hozzáértő. Hogy hozzá még nem kell menni, majd ha voltunk védőnőnél. Basszus. Cirre nem sokat mondott, csak hogy menjünk el a nőgyógyászhoz. Hát remek, Cir eleve nem szereti a pasikat, és a nő csak hétfőn rendel. Na mindegy, vissza egy óra út, 11.40-re értünk az egészségházba, és kapaszkodjatok meg 16.35kor kerültünk sorra. Gyakorlatilag 5 órát vártunk a jéghideg folyosón.

A fickó egyébként értelmes volt, mondta hogy ne izguljunk, babával minden oké. Egyszerűen nem álltunk le a fűszeres kajákról, és Cir gyomra már azt nem bírja. Szóval diéta, és ha komolyodna a dolog, akkor sebészet. Azóta ezt be is tartjuk, azóta ez szerencsére teljesen elmúlt.
Bejelentkeztünk a 12. hetes ultrahangra, október 7.-re kaptunk időpontot, szóval az is megvan.
A laboros dolgokért másfél hét múlva kell visszamenni, remélhetőleg ott sem lesz semmi gond.

Sajnos Cir azóta is minden este gyenge, és nem van jól, azért remélhetőleg lassan enyhülnek ezek a dolgok. A jó dolog, hogy a várandóssága első 5 hetében semmilyen negatív tünet nem volt, tehát észre sem vett belőle semmit.

És hogy hol tart most a baba? Elvileg a 8. héten 8-11 miliméternek kéne lennie, de már a hét elején 11 milimétert mondott a dokinő. A kis vasgyúró :P

Szóval úgy tűnik minden rendben, csak ezek a fránya rosszullétek.

8 megjegyzés:

  1. Hát, erre már reagáltam egyszer vezetőiben, a nagy részére, de azért lássátok, hogy elolvasom^^ Mást nem is tudok mondani : )
    És... alien királynő? XXD

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy a görcsölés elmúlt. ^^ És csak azt tudom mondani, hogy tülelem, és minden rendben lesz. (És sajnálom, hogy annál többet nem tudtam segíteni, mint amit tegnap este MSN-en. :S) ... Amúgy Kaen jó a fantáziád! XD

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kaen és Cir!

    Mikor feliratkoztam a Blogotokra, megfogadtam, hogy nem nagyon okoskodom bele, csak kellemes nosztalgiázással olvasgatom hogyan várjátok a kicsit, de azért nem tudom megállni, hogy ne írjak pár szót.

    Sajnos, és ez a ti példátokból is kiderül, a tájékoztatás elég vacak, s aki rutintalan, azt se tudja még, hogy hova fusson, ha baj van..S az is sajnálatos, s ezzel még rengetegszer fogtok szembesülni, hogy mindenhol órákat váratják a kismamákat, akiknek benn aztán azt mondja az orvos, hogy pihenjen sokat...:)))) hehe

    Nagyon drukkolok nektek így ismeretlenül is, kitartás, ha a 9. héten vagtok, akor már csak 3 hét a kritikusnak mondott 12-ig:)Minden jót, vigyázzatok magatokra, ha olyan kérdés adódik, amiben már 2 gyerekes anyukaként van tapasztalatom, akkor majd hallatom a hangom, óvatosan:)))

    VálaszTörlés
  4. Kedves StR,

    Köszönjük szépen, hogy olvasol minket, mindig jól jön 1-1 jótanács :) Tehát bátran kommentelj csak, ahogy mondod, tényleg nem nagyon tudjuk hogy mi merre, maximum a netes dolgokból, mert az orvosok semmit sem mondanak ésszerűen, tehát csak az érdemi tanácsokra tudunk támaszkodni :)

    VálaszTörlés
  5. Hát elég idegesítő órákat várni a rendelőben (nekem is nagyon sokat kellett várni a röntgenre), de sajnos ilyen az ellátás :S
    Cir, neked továbbra is kitartást kívánok!
    Xia

    VálaszTörlés
  6. Uhh, hát elég nagy szívás lehetett az a sok-sok várakozás, ráadásul egyszer még feleslegesen is :/ Azért örülök, hogy (többé-kevésbé) minden oké, már amennyire ez egy terhes nőnél lehetséges, és továbbra sem tudok mást mondani, minthogy vigyázzatok egymásra ^^

    Liliya G.

    VálaszTörlés
  7. Fel a fejjel Cir! Lehet, hogy szerencséd lesz, és 12 hetesen szinte varázsütésre múlnak el a rosszullétek. Tudom, hogy az még hosszú hetekbe telik, de kitartás. Ami jól jöhet az a Renie, vagy esetleg egy kis tejci, nekem többé kevésbé segítettek. Szedettek velem ha jól emlékszem B12-t is, de a 12. hét volt a gyógyír. :D

    VálaszTörlés
  8. Már valamivel jobb mostanában, szóval végülis lehetne rosszabb is. Az alvás kevés, mert éjszaka rengeteget rohangálok wc-re, de majd jobb lesz, éljen a 12. hét! ^^

    VálaszTörlés