2010. október 10., vasárnap

13. hét

A hét elején volt nálunk a védőnő, meglátogatta Cirt, én akkor melózni voltam.
Összefoglalom, hogy miket mondott.

- sok sötét színű kaját kell enni, zöldségeket
- sokat érdemes sétálni
- lábfejtornáztatás ludtalp ellen
- párologatót kell kitenni, hogy jobb legyen a levegő
- szokott hozzájuk babakocsi, meg kiságy érkezni azoktól, akik leadják, majd gondol ránk
- napi fél liter tejtermék kötelező

Elmentünk csütörtökön a 12 hetes ultrahangra, dvd-t anyagiak hiányában nem tudtunk vinni, majd a következőre talán sikerül. Voltak hárman előttünk, de mindenki időpontra jött, és egy-egy anyuka csak 5 percig volt bent. Kiderült, hogy lehet kérni fényképet az ultrahangról,  végülis az sem rossz, így azt meg tudjuk mutatni, íme.


És aki nem találta meg rajta a babát, annak Cir bejelölte a magyarázatot :)


A babácska teljesen jól van, most 5,7 centi, már látszik az orrcsontja, és a nyaki redője is rendben van, nem lesz down kóros. Nincs semmi genetikai elváltozás, úgyhogy örülhetünk, mert egészséges. Hát ezért mondom én mindig, hogy nem cigizünk, nem iszunk, nem drogozunk, és nem bulizunk, mert ezek mind mind életidegen dolgok.

Cirtől utána vettek vért, ott viszont azért várni kellett egy másfél órát, mert jó sokan voltak előttünk, péntekre meglesz az eredménye a kombinált tesztnek, bár nem tudom, hogy ez mire szolgál.
Amikor hazaértünk, gyorsan bejelentkeztünk a 20. hetes ultrahangra, november végére kaptunk
időpontot, akkor elvileg már lehet tudni, hogy remélhetőleg kislány lesz, szóval drukkolni tessék^^ 

A tegnapi nezás találkozón Cir kapott Elevitet a szülinapjára, szóval nagyon köszönjük azoknak, akik gondoltak ránk :)

Aztán lássuk, hogy mi várható a 13. héten. Ez már a második trimeszter, tehát remélhetőleg Cirnek már sokkal kevesebb rosszulléte lesz. A kicsinek már kialakulnak a fogkezdeményei. Méretügyileg már 8 centi körül lesz. Már teljesen emberi alakja lesz. Kialakult minden fontos szerve, tehát már tudnak dolgozni, mint a máj, vese, tehát már fel  tud venni táplálékot. És Cirnek hamarosan látszani fog a pocija :)

12 megjegyzés:

  1. Rose:

    Íííí, én láttam élőben is és naaagyon vááárom, hogy ki is tudjam venni a dolgait xD Jó-jó, a magyarázat segített : )

    Csak a legjobbakat kívánom, Cir legyen jobban,a baba legyen lejányzó, és legyen minden szép és jó : ))) Alig várom a 20. hetet *_*

    VálaszTörlés
  2. Atanas:

    Ajh az normális, hogy én is egyre izgatottabb vagyok? Már nagyon várom, hogy lehessen menni babázni :3
    És én csak karikázva ismerek fel minden ilyen ultrahangot, szóval köszi : )

    VálaszTörlés
  3. Elendil:

    Örülök neki, hogy egészséges a baba, az a lényeg. Szép, nyugodt, stresszmentes élet. Nem kell idegeskedni semmi miatt és rendben lesznek a dolgok. Annak is örülök, hogy a védőnő ilyen rendes és elhívatott. jó kezekben van a jövevény. ;)

    Atanas: Ja, hogy én lehet előbb fogom látni a babát, mint te?! :P

    VálaszTörlés
  4. Elvileg április végén már Atanas is itthon lesz, és fogja látni a babát szinte a születésekor :)

    VálaszTörlés
  5. Mivel tuti lesz róla fotó is, az fogja előbb látni, aki sokat van netközelben. :D Élőben meg hát, akit beengednek a kórházba, vagy nem tudom, ez hogy megy. ^^

    VálaszTörlés
  6. Örülök én is, hogy egészséges a kisbaba, drukkolok nagyon-nagyon nektek :) És, hogy lopjam kicsit Laura szövegét, mondjuk együtt: egészséges lánygyermek! :D Szóval drukkolok nagyon, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szülők lesztek :) Anyám húga májusban szült, korábban róla nem is gondoltuk, hogy annyira jól áll neki az anyaság, de... no, értitek :) És várom már akkor azt az áprilist ^^" Meg persze a további ultrahangos felvételeket :)

    VálaszTörlés
  7. Hát mondjuk ha kibirom a pici sírását, akkor jól fog állni a szülőség, de köszi mindenkinek a gratulációt, és a drukkolást.
    A kórházba pedig megpróbálunk minél több embert becsődíteni, és tuti, hogy lesz valami babás névadó ünnepség is :)

    VálaszTörlés
  8. Cir ha ott fogsz szülni, ahol én Enit, márpedig körzetileg az a valószínű, akkor ott be lehet menni, de nem nagyon ildomos az agyatlan látogatás, mert te is fáradt leszel, meg a picinek sem tesz jót ha sokat van azon a huzatos folyosón. Tehát majd le kell szervezni, hogy együtt menjünk be, amennyire csak lehetséges, és csak egyszer. Addig meg majd még beszélgetünk mi is, és ha szükséges, segítek abban, hogy mit hova érdemes tenni, hogy minden kéznél legyen mire haza viszed, hogy mindenkinek kényelmes legyen. ;)

    VálaszTörlés
  9. Jajj, én meg nem lehetek ott. :( Na mindegy. Szúrkolok, hogy lány legyen. De ugye tesztek fel majd róla képeket? Biztos nagyon aranyos lesz.
    Kaen: Szerintem bírni fogjátok a sírását. Reméljük nem lesz olyan sírós baba. :D Cirre és a babára meg vigyázzáll! :)

    Réka voltam

    VálaszTörlés
  10. Igyekszem Réka, de azért próbálj meg eljönni :) Képeket meg teszünk fel, naná, már első napos korától szupermodell lesz XD

    VálaszTörlés
  11. ez még viccesebb,mint az öregasszony felrángatása...
    egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra,milyen tragikomikus dolgok mennek itt,és komolyan,én minden babát várónak csak gratulálni tudok,de könyörgöm,ha egy dvd-re nem futja,ami 250ft,akkor hogyan akartok gyereket nevelni?
    blogon át ismeretlenül kisruhakérés,meg ha más nem,Évinek egy almát? jézusom
    bár az egész blogból az sül ki,hogy nem vagytok erre felkészülve,se emberileg,se anyagilag,se sehogy,és nem tudom néha,ez a blog tragikomikusabb-e,vagy byme évi szirupos ömlengése

    VálaszTörlés
  12. 1.Ez a barátaink számára készült blog, ha te nem drukkolsz nekünk, akkor minek olvasod? A net mindössze arra jó, hogy könnyebb így megbeszélni, mint állandóan felhívni mindenki az újdonságokkal. Tehát ha téged mi nem érdeklünk, akkor szevasz.
    2.Az, hogy milyen anyagi helyzetben vagyunk, és ki segít nekünk, az nem a te megitélésed kérdése.
    3.Nem ismeretlenül kértünk senkitől babaruhát, hanem azoktól, akik szeretnek minket, és ismernek. Amikor írni szoktam a blogba, akkor mindenkinek küldök róla egy rövid memót, hogy be tudjon kapcsolódni ha akar éppen. De nem kaptál ilyet.
    4.Emberileg cseppet sem ismersz minket, szóval erről ennyit, hogy mi mire vagyunk felkészülve. Csak egy példa. Évek óta ifjúsági klubbot vezetünk gyerekeknek. Na de mindegy, szia, legközelebb ne gyere :)

    VálaszTörlés