2010. október 17., vasárnap

14. hét

Megkaptuk mélben a vérvétel eredményét, de el kellett menni a kórházba a hivatalos leletért is. Minden szupernek tűnik ez alapján is, tehát most már az ultrahang mellett a vérvétel is megerősíti hogy nincsen genetikai elváltozás, úgyhogy örülünk nagyon.

A 14. héten a babácska olyan 10 centis, és 60 grammos. Intenzíven gyakorolja a nyelést, mert iszogat a magzatvízből. Kialakultak szépen az arcizmai is, tehát már van mimikája, szemöldökráncol, meg fintorog.

Vannak már hangképzőszervei is, mint garat meg barátai, de még nem tudja használni őket, mert mégiscsak úszkál a folyadékban, de majd egyszercsak.

Cirnek már minimálisan elkezdett nőni a pocija, de még nem látszik, főleg, hogy most jön a hideg idő, téli kabátban a kutya nem fogja átadni a helyet neki a buszon, szóval majd mindenkit fel kell rángatnom.

Szerencsére tényleg időszerűen megszűntek a rosszullétei, a második trimeszter remélhetőleg már tényleg jobb lesz közérzetileg. Néha még háborog a gyomra, ha rosszat eszik, de már nem érzi magát levertnek esténként.

Ilyen szempontból kissé most uncsi hét volt, de majd hamarosan megyünk a védőnőhöz, meg a 16. heti vérvételre, és nőgyógyászatra is, akkor már talán lehet látni, hogy Noémi vagy Gergő :) De bízunk Nonikában ^^

6 megjegyzés:

  1. Júúúj, nagyon örülök, hogy minden rendben a babuval ^^ Olyan cuki volt az ultrahangképen is, a következőn még aranyosabb lesz, és ígéretemnél fogva viszek egy DVD-t is. Örülök, hogy Cir egyre jobban van, és már elmúltak a nagyon rosszullétek. És sok gyümi, meg zöldség ^^ És akkor legyen Noémi, és a név egyáltalán nem "hányadék"! Nekem nagyon is tetszik, ahogy a Gergő is. Szóval az egészséges felkiáltásunk úgy látszik már használt, most marad a lánygyermek. Mindenki együtt! Lánygyermek. ^^

    VálaszTörlés
  2. Csak ennyi jó hírt kívánok a végéig, és azon túl. ^^

    VálaszTörlés
  3. Tök jó hogy minden rendben és továbbra is csak ezt kívánom ^^

    Kat

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó, hogy rendben vannak a dolgok:) És hátha kislány lesz:P

    Xia

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy minden okés, valószínűleg ehhez hozzájárult az is, hogy egyikőtök sem cigizett soha, nem voltatok három napig hót részegek, stb..xD Mert általában az ilyen szülők járnak rosszul gyerekvállaláskor.
    A buszhoz meg hajrá, majdcsak sikerül valahogy helyetteremteni xD
    A továbbiakban is legalább ennyi jó hírt kívánok, és szurkolok, hogy kislány legyen ^^ A Noémi nagyon szép név (persze a Gergő sem rossz) :)

    VálaszTörlés
  6. Na igen, mi is mindig ezt mondjuk. Sok esetben ugye sok nő észre sem veszi, hogy terhes az első 4-5, akár 6 hétben, és cigizik, iszik, meg minden tovább ugyanúgy, és pont a kezdeti időszakban fejlődik ki a babában a legtöbb fontos dolog, idegrendszer és társai. Szóval sok buta ember. ^^
    És éljen egészséges leánygyermek! ^^

    VálaszTörlés